Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 120 g de saindoux
- 250 g d'eau
- 15 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- ½ c. à café de sucre en poudre
- 500 g de farine blanche type 45
- 1 c. à café de sel
La garniture
- farine blanche type 45, pour fariner
- 100 g de jambon cru, type speck, coupé en dés
- 100 g de jambon blanc, coupé en dés
- 200 g de fromage fontina, coupé en dés (1 cm)
- 100 g de salami, type cacciatorino, coupé en tranches fines (1-2 mm)
- 2 c. à soupe d'huile d'olive extra vierge, et un peu pour huiler
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1791 kJ / 428 kcal / 1791 kJ / 428 kcal
- Białko
- 23 g / 23 g
- Węglowodany
- 49 g / 49 g
- Tłuszcz
- 17 g / 17 g
- Błonnik
- 2 g / 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calzone
2h 50min
Pain hérisson, au pont-l'évêque, à l'ail et aux noisettes
2小时 15 分钟
Pizza façon donut
1 Std. 30 Min
Pain à effeuiller, lard et cheddar
2 Std. 35 Min
Pizza quatre fromages
1hod. 40min
Hamburgers normands
4h 20min
Flammekueche
1 Std. 25 Min
Fougasse briochée, oignon et fromage
45 Min
Calzone au jambon et à la courgette
1 Std. 45 Min
Minipizzas façon pains au chocolat
3h 15 min
Talmouses au brie
1 godz. 5 min
Couronne-cake au lard fumé
1 Std. 30 Min