Pizza roulée au speck et à la fontina

Pizza roulée au speck et à la fontina

3.5 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
8 parts

Składniki

La pâte
  • de saindoux
    120 g
  • d'eau
    250 g
  • de levure boulangère fraîche émiettée
    15 g
  • de sucre en poudre
    ½ c. à café
    ½ c. à café de poudre de malt
  • de farine blanche type 45
    500 g
  • de sel
    1 c. à café
La garniture
  • farine blanche type 45 pour fariner
  • de jambon cru type speck, coupé en dés
    100 g
  • de jambon blanc coupé en dés
    100 g
  • de fromage fontina coupé en dés (1 cm)
    200 g
  • de salami type cacciatorino, coupé en tranches fines (1-2 mm)
    100 g
  • d'huile d'olive extra vierge et un peu pour huiler
    2 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 428 kcal / 1791 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 49 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...