![Pizza roulée au speck et à la fontina Pizza roulée au speck et à la fontina](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/85567.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 120 g de saindoux
- 250 g d'eau
- 15 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- ½ c. à café de sucre en poudre
- 500 g de farine blanche type 45
- 1 c. à café de sel
La garniture
- farine blanche type 45, pour fariner
- 100 g de jambon cru, type speck, coupé en dés
- 100 g de jambon blanc, coupé en dés
- 200 g de fromage fontina, coupé en dés (1 cm)
- 100 g de salami, type cacciatorino, coupé en tranches fines (1-2 mm)
- 2 c. à soupe d'huile d'olive extra vierge, et un peu pour huiler
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1791 kJ / 428 kcal / 1791 kJ / 428 kcal
- Białko
- 23 g / 23 g
- Węglowodany
- 49 g / 49 g
- Tłuszcz
- 17 g / 17 g
- Błonnik
- 2 g / 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flammekueche
1h 25 min
Gaufre quiche
50 min
Calzone
2 Std. 50 Min
Roulé au fromage et au jambon
40 min
Croquettes de jambon aux herbes
50 min
Baguette flammekueche
40 min
Brioche suisse aux pépites de chocolat
6h 15min
Pizza façon donut
1 godz. 30 min
Pain hérisson scamorza, basilic et coppa
2h 10min
Pain à effeuiller, lard et cheddar
2 godz. 35 min
Pizza roulée à la napolitaine
2 Std. 15 Min
Croque flammekueche
55 min