![Pain hérisson au fromage à partager Pain hérisson au fromage à partager](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E4EEAA30-CB3B-443A-88D7-A5D9743A8E07/Derivates/c0561c83-2533-431f-a545-7ba500ed876d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g de levure boulangère fraîche
- 300 g d'eau, et un verre pour la cuisson
- 2 c. à café de sel fin
- 500 g de farine
- 200 g de fromage à pâte pressée, type morbier
- 20 g de beurre fondu
- 25 g de noisettes décortiquées entières
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2887 kJ / 687 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 91 g
- Tłuszcz
- 24 g
Alternatywne przepisy
Pains au lait façon "tangzhong"
24 Std.
Hot dogs
3h 45min
Baguette roulée aux graines
2 godz. 35 min
Baguette flammekueche
40 Min
Pain farci à la mozzarella
45 Min
Pain à effeuiller, lard et cheddar
2 godz. 35 min
Préparation pour pain brioché canneberge-choco
15 Min
Talmouses au brie
1 Std. 5 Min
Pains aux quatre fromages
45 Min
Fougasse briochée, oignon et fromage
45 Min
Pain hérisson, au pont-l'évêque, à l'ail et aux noisettes
2h 15min
Pita
3klst