Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à crêpe
- 140 g de farine de blé
- 30 g de cacao en poudre
- 30 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 300 g de lait
- 20 g de beurre demi-sel fondu
La ganache au chocolat
- 200 g de chocolat, détaillé en morceaux
- 150 g de crème liquide, 35% m.g.
- 5 bananes
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 364.8 kJ / 86.9 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 10.4 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Gâteau de courgette au chocolat
1 Std.
Tiramisu à la banane
12h 15min
Pain perdu
25 Min
Lait coco grenadine
10 min
Chocolat blanc chaud
15 min
Camembert rôti au Varoma
30 Min
Soufflé au chocolat
40 min
Muffins pomme butternut
1h 25min
Cheesecake chocolat, noix de coco et fromage frais
4 Std. 30 Min
FEVRIER - Le cramique perdu - Nicolas Gautier
4h
Nems à la banane et au sésame
1 Std. 30 Min
Fontainebleau à la violette
25 Min