Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à crêpe
- 140 g de farine de blé
- 30 g de cacao en poudre
- 30 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 300 g de lait
- 20 g de beurre demi-sel fondu
La ganache au chocolat
- 200 g de chocolat, détaillé en morceaux
- 150 g de crème liquide, 35% m.g.
- 5 bananes
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 364.8 kJ / 86.9 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 10.4 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Chocolat viennois
20 min
Cheesecake chocolat, noix de coco et fromage frais
4j 30 menit
Chocolat blanc chaud
15min
Bouchées aux trois chocolats
2j 30 menit
Chocolat hot brandy
15min
Cupcakes aux pistaches
40 min
Délice au Carambar
2j 30 menit
Dômes banane et chocolat
6h 30 min
Barres choco-coco
1j
Barres chocolat-caramel
1j 30 menit
Gâteau au chocolat noir, cœur coulant au chocolat blanc
1j 20 menit
Crème à la banane sur brownie au chocolat
12h 15min