![Tarama aux œufs de cabillaud Tarama aux œufs de cabillaud](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/AF0F5C25-9FF9-450A-BEC1-F91530085695/Derivates/d41a73f4-b476-48e3-9675-c27523b0ed1c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 citron jaune bio
- 1 bouquet d'herbes aromatiques fraîches mélangées (persil plat, aneth, cerfeuil, ciboulette…)
- 2 tranches de pain de mie blanc un peu sèches
- 150 g d'œufs de cabillaud fumés (1 petite poche)
- 4 petits-suisses à 20 % de m.g.
- 2 c. à soupe d'huile de colza
- du poivre moulu
- 1 pot d'œufs de truite
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 463 kJ / 110 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Caviar d'aubergine (Moutabel)
55 Min
Tarama et ses miniblinis
1 Std. 45 Min
Pavé de morue aux légumes-racines en aïoli
55 Min
Aubergine glacée au miso (Nasu dengaku)
1 Std.
Guacamole
25 Min
Ananas au sirop de coriandre
2h 45min
Houmous
10h 40min
Gaspacho
12sa
Saumon gravlax à la betterave
24sa
Saumon gravlax
60h 30min
Tarama maison
10 Min
Tartare de bar
10 Min