Soupe asperge citron

Soupe asperge citron

4.4 59 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • d'asperges vertes nettoyées
    250 g
  • d'asperges blanches nettoyées
    500 g
  • de citronnelle fraîche coupées en tronçons
    2 branches
  • d'eau
    500 g
  • d'oignon coupé en deux
    100 g
  • de beurre doux froid et coupé en morceaux
    50 g
  • de pommes de terre farineuses, spécial purée détaillées en dés (2 cm)
    100 g
  • de vin blanc sec
    100 g
  • de fond de légumes maison ou 1 cube de bouillon de légumes
    2 c. à café
  • citron jaune non traité zeste et jus
    ½
  • de lait de coco
    100 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 c. à café
  • de noix de muscade fraîchement râpée
    3 pincées
  • de curry en poudre
    4 pincées

Wartości odżywcze na 4 portions

Kalorie 901 kcal / 3769 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 63 g
Węglowodany 39 g
Błonnik 11.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...