![Fleur en pâte feuilletée Fleur en pâte feuilletée](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7e86ec78-c36e-4b8c-901e-f3a22d228d72/Derivates/f1c1cd89-c23e-454b-bca9-d9ecb3899373.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème d'amandes
- 50 g de beurre doux à température ambiante
- 50 g de sucre glace maison
- 50 g d'amandes en poudre
- ½ c. à café de fécule de maïs
- 1 œuf
- 1 goutte d'arôme d'amande amère
La pâte
- 1 pâte feuilletée maison
- farine, pour le plan de travail
- 4 poires, épluchées et coupées en deux
- 1 jaune d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1829 kJ / 437 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 33.6 g
- Tłuszcz
- 31.1 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain surprise
24h
Chouquettes à la crème pralinée
2h 15min
Crème pâtissière
15min
Roulé de pain
1h 15min
Pain rapide aux trois graines façonnage marguerite
1 godz. 25 min
Briochettes feuilletées
2h 45min
Roulé brioché aux fruits confits
3 godz. 10 min
Choux aux fruits confits
2h
Pâte à chou
2h
Pâte feuilletée express
2h
Pain au lait façon chinois (Plaisir)
2h
Brioche de Jeanne
4 godz. 15 min