Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème d'amandes
- 50 g de beurre doux à température ambiante
- 50 g de sucre glace maison
- 50 g d'amandes en poudre
- ½ c. à café de fécule de maïs
- 1 œuf
- 1 goutte d'arôme d'amande amère
La pâte
- 1 pâte feuilletée maison
- farine, pour le plan de travail
- 4 poires, épluchées et coupées en deux
- 1 jaune d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1829 kJ / 437 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 33.6 g
- Tłuszcz
- 31.1 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Oeufs de pâques en chocolat
13 godz.
Croissants façon pain au chocolat
3 Std. 35 Min
Miniviennoiseries express
5 Std. 20 Min
Petits chocolats à la liqueur
3 Std. 10 Min
Dessert meringué comme un mojito
9h
Briochettes feuilletées
2h 45min
Petits pains suédois
16hod.
Macarons au café
24h
Pâte feuilletée express
2h
Petits pains aux raisins
24h
Croissant
16hod.
Brioche parisienne
24h