Sakiewki ze szpinakiem i serem feta
TM5 TM6

Sakiewki ze szpinakiem i serem feta

Składniki

  • 40 g cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 500 g liści szpinaku, mrożonych, rozmrożonych, lekko odciśniętych i rozdzielonych (niezbitych)
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
  • 2 płaty ciasta francuskiego (550 g)
  • 200 g sera typu feta, twardego, pokrojonego w kostkę
  • 1 jajko, roztrzepane

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
226 kJ / 54 kcal
Białko
2.4 g
Węglowodany
2.8 g
Tłuszcz
3.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie