Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 500 g liści szpinaku, mrożonych, rozmrożonych, lekko odciśniętych i rozdzielonych (niezbitych)
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
- 2 płaty ciasta francuskiego (łącznie 550 g)
- 200 g sera typu feta, twardego, pokrojonego w kostkę
- 1 jajko, roztrzepane
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 523.8 kJ / 125.2 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 10.8 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 208.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paszteciki śródziemnomorskie
50 min
Zielone cannelloni
1 godz. 45 min
Tarta wegetariańska
1 godz. 10 min
Sałatka z kurczaka z makaronem
1 godz. 15 min
Sałatka brokułowa
30min
Muszle makaronowe z pszenicy durum faszerowane ricottą i szpinakiem
1 godz. 35 min
Włoska sałatka z makaronem i pesto
35min
Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem
40 min
Rolada schabowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
1 godz. 20 min
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, kurczakiem i brokułami
1h 50min
Ślimaki na przerwę
2 Std. 15 Min
Cukinia nadziewana kaszą jaglaną
1 godz. 20 min