
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 500 g liści szpinaku, mrożonych, rozmrożonych, lekko odciśniętych i rozdzielonych (niezbitych)
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
- 2 płaty ciasta francuskiego (łącznie 550 g)
- 200 g sera typu feta, twardego, pokrojonego w kostkę
- 1 jajko, roztrzepane
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 523.8 kJ / 125.2 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 10.8 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 208.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cukinia nadziewana kaszą jaglaną
1h 20 min
Lasagne brokułowa z łososiem
1 godz. 30 min
Minicalzone z cukinią i suszonymi pomidorami
2h 5min
Muszle makaronowe z pszenicy durum faszerowane ricottą i szpinakiem
1 Std. 35 Min
Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem
40 Min
Włoska sałatka z makaronem i pesto
35 Min
Paszteciki śródziemnomorskie
50 min
Ślimaki na przerwę
2 godz. 15 min
Paluchy z ciasta francuskiego z nadzieniem
40 Min
Sałatka brokułowa
30min
Sałatka z kurczaka z makaronem
1h 15min
Paluszki serowo-szynkowe
1h 15min