Sakiewki ze szpinakiem i serem feta

Sakiewki ze szpinakiem i serem feta

4.8 1.2K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
24 sztuki

Składniki

  • cebuli
    40 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • liści szpinaku, mrożonych rozmrożonych, lekko odciśniętych i rozdzielonych (niezbitych)
    500 g
  • soli
    ¼ - ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    1 szczypta
  • ciasta francuskiego (łącznie 550 g)
    2 płaty
  • sera typu feta twardego, pokrojonego w kostkę
    200 g
  • jajko roztrzepane
    1

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 125.2 kcal / 523.8 kJ
Białko 3.5 g
Tłuszcz 7.6 g
Węglowodany 10.8 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Sód 208.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...