Sakiewki ze szpinakiem i serem feta
TM6 TM5

Sakiewki ze szpinakiem i serem feta

4.8 (1.1K ocen)

Składniki

  • 40 g cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 500 g liści szpinaku, mrożonych, rozmrożonych, lekko odciśniętych i rozdzielonych (niezbitych)
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
  • 2 płaty ciasta francuskiego (łącznie 550 g)
  • 200 g sera typu feta, twardego, pokrojonego w kostkę
  • 1 jajko, roztrzepane

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
523.8 kJ / 125.2 kcal
Białko
3.5 g
Węglowodany
10.8 g
Tłuszcz
7.6 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Błonnik
0.9 g
Sód
208.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy