
Urządzenia i Akcesoria
Barszcz czerwony, ziołowe kluski
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
Kluski ziołowe
-
10 - 15 g mieszanych ziół, świeżych (np. bazylia, natka pietruszki, czosnek niedźwiedzi, szczypiorek), tylko liście
-
200 g mleka
-
¾ łyżeczki soli morskiej
-
¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
-
60 g masła, niesolonego pokrojonego na kawałki
-
150 g kaszy manny
-
masło ilość do natłuszczenia Varomy
-
1 jajko
Barszcz czerwony
-
500 g czerwonych buraków pokrojonych na kawałki
-
700 g wody
-
150 g białego wina
-
2 czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
25 g mąki pszennej
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 szczypta pieprzu, mielonego
-
100 g śmietany
-
1 łyżka białego octu winnego (opcjonalnie)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
331 kcal /
1386 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
30 g
Błonnik
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Zupa selerowa aksamitna
25 min
Zupa z kopru włoskiego z oliwą pietruszkową i podpłomykami
1 godz.
Suflety szpinakowo-serowe
40 min
Zupa marchewkowa z imbirem
50 min
Zupa krem z jarmużu
30 min
Zupa krem z topinamburu i pora
1 godz.
Rosół drobiowy, kluski z ciasta chlebowego
1 godz. 5 min
Zupa ogórkowa z szaszłykami z krewetek
35 min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa jabłkowo-selerowa
40 min
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20 min
Zupa krem z marchewki, pietruszki i quinoa
45 min