Urządzenia i Akcesoria
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 20 godz. 10 min
2 Stück
Składniki
Weizensauerteig
-
Wasser100 g
-
Anstellgut (Apfel-Weizensauerteig)10 g
-
Weizenmehl Type 550 oder 700100 g
Quellstück
-
Sonnenblumenkerne50 g
-
Leinsamen40 g
-
Wasser90 g
Hauptteig
-
Öl zum Einfetten
-
Wasser kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten200 g
-
frische Hefe5 g
-
Weizen-Vollkornmehl (siehe Tipp)140 g
-
Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten160 g
-
Salz (7-9 g)1 ½ TL
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
38 g
Kalorie
4572 kJ /
1125 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
22.4 g
Węglowodany
173 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Brot backen
70 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Roggen-Schmalz-Brot
16h 10min
Roggensauerteig
96h 20min
Brot Venezia
17h 10min
Buttermilchbrot
18h
Kosaken-Doppelbrot
14h 30min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14h 30min
Mediterranes Kräuter-Topfen-Brot
16h 40min
Dinkel-Wolke
16h 30min
Bauernbrot
16h 15min
Zwirbel-Graubrot
16h
Kartoffel-Walnuss-Brot
15h 40min
Oberländer
14h 30min