![Möhren-Körner-Brote Möhren-Körner-Brote](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5d86c1d9-8b4a-4edf-9896-549b1c958b60/Derivates/cf22324f-747e-4a3e-bb00-2dff43902290.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Quellstück
- 50 g Kürbiskerne
- 50 g Sonnenblumenkerne
- 1 TL Salz (ca. 5 g)
- 40 g Wasser
Weizensauerteig
- 200 g Wasser
- 10 g Anstellgut (Weizensauerteig)
- 200 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Hauptteig
- 20 g Sonnenblumenkerne
- 20 g Haferflocken
- 30 g Kürbiskerne
- 110 g Möhren (Karotten), in Stücken
- 150 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe
- 100 g Weizen-Vollkornmehl (siehe Tipp)
- 140 g Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 TL Salz (ca. 5 g)
- Öl zum Einfetten
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1326 kJ / 325 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfel-Weizensauerteig
48 godz. 20 min
Buttermilchbrot
18h
Müsliweckerl
15 Std. 30 Min
Kommissbrot
15 Std. 30 Min
Zwirbel-Graubrot
16h
Mediterranes Kräuter-Topfen-Brot
16hod. 40min
Oberländer
14 Std. 30 Min
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20 Std. 10 Min
Roggen-Schmalz-Brot
16h 10min
Wachauer Laberl
15 Std. 20 Min
Roggensauerteig
96 Std. 20 Min
Dinkel-Wolke
16h 30min