Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Gerstenkörner (Nacktgerste), unbehandelt (siehe Tipp)
- Wasser zum Spülen und Einweichen
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1415 kJ / 338 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kommissbrot
15hod. 30min
Möhren-Körner-Brote
15h
Roggen-Schmalz-Brot
16 Std. 10 Min
Wachauer Laberl
15 Std. 20 Min
Sauerteigpulver
24h 10min
Kosaken-Doppelbrot
14h 30 min
Brotbrösel
24h
Gewürzbrot
16h 30min
Apfel-Weizensauerteig
48 Std. 20 Min
Roggensauerteig
96u. 20min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14h 30 min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 Std. 45 Min