![Fougasse Fougasse](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/883f5269-10d3-4542-80e0-ccc1c0a93d90/Derivates/804d9371-a424-45a9-8c06-da83da78d5ee.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Weizensauerteig
- 150 g Wasser
- 150 g Weizenmehl Type 550 oder 700
- 15 g Anstellgut (Weizensauerteig)
Hauptteig
- 210 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 350 g Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 15 g Olivenöl
- 2 TL Salz (10-12 g)
- Öl zum Einfetten
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2653 kJ / 400 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 122 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 6.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfel-Weizensauerteig
48hod. 20min
Ciabatta
17h
Zwirbel-Graubrot
16 godz.
Oberländer
14 Std. 30 Min
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20 Std. 10 Min
Laugenecken
3klst
Schweizer Rustico
25 godz. 20 min
Brot Venezia
17hod. 10min
Baguettes Rustica
15h
Baguettes parisiennes
15 Std. 30 Min
Dinkel-Wolke
16hod. 30min
Baguettes
15h