Urządzenia i Akcesoria
Fougasse
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 14 godz. 30 min
3 Stück
Składniki
Weizensauerteig
-
Wasser150 g
-
Weizenmehl Type 550 oder 700150 g
-
Anstellgut (Weizensauerteig)15 g
Hauptteig
-
Wasser kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten210 g
-
Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten350 g
-
Olivenöl15 g
-
Salz (10-12 g)2 TL
-
Öl zum Einfetten
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
18 g
Kalorie
2653 kJ /
400 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
6.1 g
Węglowodany
122 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Brot backen
70 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Baguettes Rustica
15 godz.
Ciabatta
17 godz.
Baguettes
15 godz.
Baguettes parisiennes
15 godz. 30 min
Apfel-Weizensauerteig
48 godz. 20 min
Brot Venezia
17 godz. 10 min
Erdäpfelpolster
14 godz. 40 min
Wachauer Laberl
15 godz. 20 min
Dinkelsemmerl
14 godz. 30 min
Rustikale Brote, gefüllt
23 godz.
Joghurtbrot
14 godz. 50 min
Dinkel-Wolke
16 godz. 30 min