Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Weizensauerteig
- 150 g Wasser
- 150 g Weizenmehl Type 550 oder 700
- 15 g Anstellgut (Weizensauerteig)
Hauptteig
- 210 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 350 g Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 15 g Olivenöl
- 2 TL Salz (10-12 g)
- Öl zum Einfetten
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2653 kJ / 400 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 122 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 6.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguettes parisiennes
15ωρ. 30 λεπτ.
Möhren-Körner-Brote
15u.
Dinkel-Wolke
16 godz. 30 min
Zwirbel-Graubrot
16 godz.
Waldstauden-Roggenbrot
23h 30min
Schweizer Rustico
25 Std. 20 Min
Oberländer
14h 30min
Mediterranes Kräuter-Topfen-Brot
16 Std. 40 Min
Baguettes Rustica
15u.
Kaisersemmeln
15h 45min
Apfel-Weizensauerteig
48 Std. 20 Min
Brot Venezia
17h 10min