Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
- 200 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 100 g selera naciowego, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 20 g majonezu
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1671 kJ / 399 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 74 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Surówka z selera naciowego z jabłkowym sosem
10min
Sałatka z kalafiora, pomidorów, migdałów i oliwek
35min
Sałatka z kapusty włoskiej i gruszek
25min
Sałatka z serem
5min
Sałatka z kolorowych pomidorów i pesto z rukoli
35min
Sałatka w indyjskim stylu
2h
Surowa warstwowa sałatka w słoiczkach (dieta raw)
25min
Sałatka z makaronem razowym
35min
Sałatka z młodych ziemniaków
50min
Sałatka z jarmużu z burakiem
45min
Sałatka jubileuszowa Agnieszki Wieczorek
25min
Wiosenna sałatka z roszponki w sosie curry
10min