Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de foie gras de canard cru dénervé
- 2 c. à café rases de sel
- 1 c. à café de poivre moulu
- 100 g de muscat
- 50 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 7 abricots secs dénoyautés moelleux, coupés en dés
- 500 g d'eau
- 100 g de noisettes grillées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4280 kJ / 1040 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 102 g
- Tłuszcz
- 13 g
Alternatywne przepisy
Bûche glacée litchi, griotte et pistache
12 Std.
Foie gras au piment d'Espelette
72 godz.
Bûche banane-cacahuète
4 Std.
Foie gras au café et aux pruneaux
1 godz. 35 min
Menu bluffant - Foie gras truffé à la vapeur et chutney de mangue épicé
13h 30 min
Mousseline de saumon et saint-jacques
55 min
Caille au pain d'épices et cassis
1 godz.
Le saumon sauvage au vinaigre de framboise
45 min
Financiers aux cerises
1 godz.
Crème glacée figue-miel-gingembre
12 Std. 30 Min
Sauce aux groseilles
15 Min
Lotte au beurre rouge
40min