Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de foie gras de canard cru dénervé
- 2 c. à café rases de sel
- 1 c. à café de poivre moulu
- 100 g de muscat
- 50 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 7 abricots secs dénoyautés moelleux, coupés en dés
- 500 g d'eau
- 100 g de noisettes grillées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4280 kJ / 1040 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 102 g
- Tłuszcz
- 13 g
Alternatywne przepisy
Foie gras au piment d'Espelette
72h
Foie gras de canard
72h
Mousse au roquefort, poire et gingembre
2 godz. 20 min
Foie gras au café et aux pruneaux
1h 35 min.
Porc aux abricots secs
55 min
Menu bluffant - Foie gras truffé à la vapeur et chutney de mangue épicé
13u. 30min
Fleurs chorizo-feta
35 min
Chutney mangue-raisin
35 min
Confit d'oignons rouges
4h
Gravlax de canard aux agrumes
12 Std. 30 Min
Torsades feuilletées au sésame, pavot et fenouil
35 min
Minicannelés au magret de canard fumé et confit d'oignons
2h 15min