Brochettes de foie gras, mangue et pain d'épices

Brochettes de foie gras, mangue et pain d'épices

4.7 33 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
32 morceaux

Składniki

Le pain d'épices
  • 250 g de farine de blé
  • 100 g de sucre roux
  • 1 c. à café de bicarbonate de sodium
  • 1 c. à café d'anis vert en poudre
  • 1 c. à café d'épices à pain d'épices
  • 150 g de jus d'orange
  • 100 g de beurre doux
  • 180 g de miel
Le dressage
  • 6 - 8 tranches de foie gras de canard mi-cuit maison (0,5 cm d'épaisseur env.)
  • 1 mangue mûre (300 g de chair env.), détaillée en tranches de 0,5 cm d'épaisseur

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 morceau

Białko 1.5 g
Kalorie 444 kJ / 105 kcal
Tłuszcz 4.4 g
Błonnik 0.5 g
Węglowodany 14.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...