Gratin fraise-rhubarbe

Gratin fraise-rhubarbe

3.9 32 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 portions

Składniki

La compote rhubarbe-fraise
  • 500 g de rhubarbe épluchée et coupée en tronçons (1 cm env.)
  • 50 g de sucre roux
  • 50 g de jus d'orange
  • 300 g de fraises coupées en deux ou en quatre
La crème
  • 150 g de lait
  • 1 c. à café d'extrait de vanille
  • 2 œufs
  • 20 g de sucre en poudre
  • 50 g de cassonade

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 4 g
Kalorie 610.5 kJ / 152.8 kcal
Tłuszcz 2.7 g
Błonnik 3.2 g
Węglowodany 26.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...