![Soupe de petits pois, épinards et amandes Soupe de petits pois, épinards et amandes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/72E6DAC0-43BC-4744-9E2C-B81AE9EF6889/Derivates/47f1cd44-01df-445c-8fe7-55606e5e0258.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de petits pois frais, écossés
- 50 g d'amandes émondées
- 500 g de lait écrémé
- 70 g d'épinards frais, lavés
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 710 kJ / 170 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Soupe de petits pois à la menthe
25 Min
Velouté de patate douce et de pois chiches
35 Min
Crème de petits pois
40p
Velouté de patate douce et de pois chiches
35 Min
Velouté de chou-fleur à la marocaine
1 Std. 10 Min
Velouté d'épinards au chèvre
35 Min
Soupe de petits pois au mascarpone et au basilic
25 Min
Crème de brocoli aux noisettes
1h
Velouté de petits pois, quenelle de fromage
40p
Soupe de lentilles corail aux panais et carottes
40p
Velouté de courgette et roquette
35 Min
Soupe de brocolis aux amandes grillées
35 Min