Wersje kompatybilne
Menu bluffant - Bûche marquise au chocolat et pain d'épices
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 tranches de pain d'épices
- 4 c. à soupe de rhum brun
- 70 g de sucre en poudre
- 4 œufs
- 2 pincées de cannelle en poudre
- 200 g de chocolat noir cassé en morceaux
- 250 g de beurre
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 4303 kJ / 1035 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 77 g
Alternatywne przepisy
Punch de Noël
2h 15min
Semifrio pêche-abricot
3h 35min
Bonbons au chocolat et aux fruits secs
3h
Purée aux trois racines
45 min
Charlotte chocolat-coco
12h
Galette des rois pomme-cannelle
3h
Brownie cacahuètes-caramel façon Snickers®
1 godz. 45 min
Gâteau crousti-fondant mangue-chocolat
3h 45min
Fondant caramélisé à la rhubarbe
2h 30min
Banoffee pie
3h 30min
Tarte chocolat caramel
2h 15min
Délice pomme-speculoos
12h