![Menu bluffant - Bûche marquise au chocolat et pain d'épices Menu bluffant - Bûche marquise au chocolat et pain d'épices](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2E5BF2EC-5712-4B6C-8065-6B26FFC8ECC2/Derivates/ed8b5a02-3f25-4453-9a9e-99a0bc6807d6.jpg)
Wersje kompatybilne
Menu bluffant - Bûche marquise au chocolat et pain d'épices
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 tranches de pain d'épices
- 4 c. à soupe de rhum brun
- 70 g de sucre en poudre
- 4 œufs
- 2 pincées de cannelle en poudre
- 200 g de chocolat noir cassé en morceaux
- 250 g de beurre
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 4303 kJ / 1035 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 77 g
Alternatywne przepisy
Champignons farcis aux pruneaux
30 min
Cannelés bordelais au chocolat
12 Std.
Tatin de poire au caramel
1 godz. 10 min
Bûche poire-caramel
9 godz. 15 min
Pavlova à l'ananas
3h 30 min
Velouté onctueux de panais et châtaigne
40min
Octobre - Moelleux au cidre et camembert
35min
Bûche caramel au beurre salé, pommes caramélisées, mousse pomme
4 godz. 35 min
Charlotte aux framboises et chèvre frais
12 Std.
Bavarois poire-chocolat
14h 30 min
Tarte amandine aux mirabelles
1h 30min
Tarte poire-chocolat
55min