Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de beurre mou coupé en morceaux
- 70 g de sucre
- 1 œuf
- 120 g de crème de marrons
- 80 g de noisettes en poudre
- 5 g d'armagnac
- 500 g de pâte feuilletée maison
- 1 jaune d'œuf pour la dorure
- 20 g de noisettes entières
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2937 kJ / 708 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 53 g
Alternatywne przepisy
Bûche de Noël à la crème de marrons
1 Std. 45 Min
Mousses à la crème de marrons
20 Min
Fondant chocolat et crème de marrons sans gluten
50 Min
Patoudas (biscuits fourrés aux fruits secs)
1 Std. 10 Min
Crèmes brûlées à la crème de marrons
3 Std. 20 Min
Tarte à la fleur d'oranger
2 Std.
Mini-lingots marron-chocolat
40 Min
Gratin de potiron aux châtaignes
1 Std. 10 Min
Tarte sucrée au potiron
1 Std.
Cake aux marrons sans gluten
45 Min
Sablés diamant vanille
1 Std.
Moelleux à la crème de marrons et au chocolat
1 Std.