Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de pain blanc rassis
- beurre, pour le plat à gratin
- 200 g de comté, coupé en morceaux
- 650 g de lait
- 3 œufs
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 4 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 200 g de jambon blanc, coupé en dés
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1778.7 kJ / 425 kcal
- Białko
- 25.8 g
- Węglowodany
- 33.8 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Œufs gratinés à la hongroise
1h 30min
Gratin de comté façon pudding
45min
Quiche endive, moutarde et camembert
1h 30min
Tarte de Savoie au chou
1h 30min
Gratin de pain au reblochon
35 Min
Cake à la saucisse de Morteau
1h
Clafoutis à la tomate, au miel et à la moutarde
1h
Croque-cake
50min
Croque flammekueche
55min
Colcannon irlandais
1h 10min
Cake au camembert et à la poire
1 godz. 5 min
Flan au potiron et aux pommes
3h 30min