Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de parmesan, en morceaux
- 1 bouquet de basilic frais, effeuillé
- 2 gousses d'ail
- 50 g d'huile d'olive, et un peu pour les moules
- 2 œufs
- 170 g de lait
- du poivre moulu
- sel
- 250 g de farine de blé
- 1 sachet de levure chimique
- 40 g de pignons de pin (réserver 1 c. à soupe)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 858 kJ / 205 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 11 g
Alternatywne przepisy
Cannelés au jambon
13 godz.
Biscuits à la moutarde à l'ancienne
1 Std. 20 Min
Cake pesto et tomates séchées
40min
Biscuits au comté
1 Std.
Cookies aux olives et au chèvre
30min
Muffins au crottin de Chavignol
1 Std.
Madeleines au bleu d'Auvergne
30min
Cake caprese aux tomates confites
1 Std. 30 Min
Minibouchées aux saint-jacques et safran
40min
Cookies jambon, parmesan et origan
45min
Sablés au pesto et au parmesan
35min
Madeleines jambon-comté
1h 35 min