![Purée céleri-pomme Purée céleri-pomme](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/54DA1D8A-AB3B-4B4C-B3CD-BA074B9DE7C4/Derivates/4a8a9d2a-221f-46f0-a2b2-499bfa94f477.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 4 pommes, épépinées et coupées en huit
- 250 g de céleri-rave, détaillé en cubes
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée, à ajuster en fonction des goûts
- 10 g d'huile d'olive extra vierge
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 458 kJ / 108 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Błonnik
- 6.3 g
Alternatywne przepisy
Compote de rhubarbe
1 Std. 5 Min
Compote rhubarbe-pomme-framboise
20 min
Compote rhubarbe fraise
35min
Purée aux trois racines
45min
Mousseline de céleri-rave
45min
Purée butternut-noisettes
50 Min
Purée panais-butternut, feuilles de betterave et pignons de pin
45min
Purée de panais et légumes d'hiver
40 Min
Chou rouge aux raisins secs et chorizo
35min
Purée de topinambour au chocolat blanc
40 Min
Purée panais potiron
45min
Purée de céleri
25 Min