![Sabayon aux raisins Sabayon aux raisins](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/163653.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 jaunes d'œufs
- 80 g de sucre en poudre
- 150 g de vin pétillant, type prosecco
- 1 c. à soupe de jus de citron
- 500 g de raisins
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 701 kJ / 168 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe de fruits rouges
2h 10min
Sabayon au cidre
15 dk
Gratin aux figues
15 dk
JANVIER Îles flottantes pom-Passion - Eric Guérin
4 Std. 30 Min
Sabayon gratiné aux clémentines
25 Min
Sabayon sucré
30min
Sabayon de fruits exotiques
30min
Granité à la tomate
12h
Rhubarbe en sabayon anisé, fraises au sucre
30min
Sabayons gratinés aux fruits rouges et financiers
55 dk
Sabayon
15 dk
Minestrone de fruits et crème au safran
40 Min