Ragoût de langouste

Ragoût de langouste

3.8 13 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 portions

Składniki

  • queues de langouste (petites. 600 g au total env.)
    4
  • de beurre
    60 g
  • de vin blanc sec
    100 g
  • d'oignons coupés en deux
    150 g
  • d'ail
    8 gousses
  • de sucre
    2 pincées
  • de tomates bien mûres, coupées en quatre et épépinées
    600 g
  • d'huile d'olive
    10 g
  • de concentré de tomate
    1 c. à café
  • feuilles de laurier frais
    2
  • d'origan déshydraté
    2 c. à café
  • de fumet de poisson en poudre préalablement délayé dans l'eau
    400 g
  • de vinaigre de vin
    2 c. à soupe
  • de pâtes sèches, type spaghetti
    200 g
  • de piment d'Espelette
    2 pincées
  • sel
  • poivre moulu

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 688 kcal / 2882 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 50 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...