Paupiette de veau à l'orange

Paupiette de veau à l'orange

4.6 18 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions

Składniki

Les paupiettes
  • orange non traitée zeste et jus
    ½
  • de filet de poulet coupé en morceaux
    150 g
  • de crème liquide, 30% m.g. min.
    70 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    4 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    4 pincées
  • escalopes de veau fines
    6
La garniture et la sauce
  • d'oignon coupé en deux
    100 g
  • d'huile d'olive
    20 g
  • de beurre demi-sel
    30 g
  • de Mandarine Napoléon
    50 g
  • de jus d'orange (4 oranges env.)
    200 g
  • d'eau
    300 g
  • de carottes coupées en morceaux (2 cm env.)
    400 g
  • de pommes de terre coupées en morceaux (2 cm env.)
    300 g
  • de fèves fraîches ou surgelées
    400 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 468 kcal / 1964 kJ
Białko 52.7 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 23.5 g
Błonnik 6.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...