![Riñones de ternera a la mostaza antigua Riñones de ternera a la mostaza antigua](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/11BABAA2-6DCA-4726-A4F6-1821D11E405F/Derivates/b1003276-c96a-4062-bd36-867404d2d19a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 riñones de ternera en cuartos (aprox. 1 kg)
- vinagre de vino (½ vaso)
- 2 cucharadas de sal gorda
- 300 g de agua (y aprox. 1 litro más para limpiar los riñones)
- 30 g de vinagre
- 3 - 4 chalotas
- 30 g de mantequilla
- 10 g de aceite de girasol
- 70 g de mostaza a la antigua
- 50 g de brandy
- 100 g de vino blanco seco
- 200 g de nata
- 2 pellizcos de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 6 raciones
- Kalorie
- 8024.4 kJ / 1919.7 kcal
- Białko
- 178.6 g
- Węglowodany
- 17.5 g
- Tłuszcz
- 125.2 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldereta de cordero
50 min
Bizcocho con peras al vino
26h 30min
Mollejas de ternera con cebolletas
3h
Sabayón
15 min
Solomillo de cerdo con salsa de vino tinto y zanahorias al vapor
45 min
Pollo al vino tinto (Coq au vin)
9 Std.
Dulce de batata
45 min
Riñones al jerez
1 godz.
Mollejas de cordero a la zamorana (Castilla y León)
50 min
Pollo al azafrán con champiñones
40 min
Hígado encebollado al vino de Jerez
30 min
Bondiola con cremoso de batata
1 godz. 20 min