Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 riñones de ternera en cuartos (aprox. 1 kg)
- vinagre de vino (½ vaso)
- 2 cucharada de sal gorda
- 300 g de agua y un poco más para cubrir los riñones
- 30 g de vinagre
- 3 - 4 chalotas
- 30 g de mantequilla
- 10 g de aceite de girasol
- 50 g de brandy
- 70 g de mostaza a la antigua
- 100 g de vino blanco seco
- 200 g de nata
- 2 pellizcos de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 6 raciones
- Kalorie
- 8024.4 kJ / 1919.7 kcal
- Białko
- 178.6 g
- Węglowodany
- 17.5 g
- Tłuszcz
- 125.2 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hígado encebollado al vino de Jerez
30min
Estofado de cerdo y verduras al tomillo
30min
Vitello tonnato (Ternera con salsa de atún)
13 Std.
Pollo al vino tinto (Coq au vin)
9 Std.
Pastafrola de membrillo
2h
Cabezada de cerdo con manzanas especiadas
1 Std. 40 Min
Matambre con salsa de pimiento y ají al maracuyá
30 Std.
Riñones al jerez
1h
Mollejas de cordero a la zamorana (Castilla y León)
50min
Mollejas de ternera con cebolletas
3 Std.
Escabeche de berenjenas con mejillones
25 Std. 50 Min
Dulce de batata
45min