![Sorrentinos con salsa cremosa de tomate Sorrentinos con salsa cremosa de tomate](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2AD14299-BD79-42E8-BF5B-475CF8C539D0/Derivates/eab7d72e-7a8d-4ddd-974b-faeb15c51eaa.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 200 g de harina (y algo más para espolvorear)
- 2 huevos (53-63 g c/u)
- 1 cucharada de aceite de oliva virgen extra
- 60 g de tomate concentrado
- 1 yema de huevo
Relleno y montaje
- 150 g de jamón cocido (en lonchas o trozos)
- 250 g de queso ricota
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- harina
Cocción y salsa cremosa de tomate
- 2 litros de agua
- 300 g de nata
- 50 g de tomate concentrado
- 10 g de maicena
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- 20 - 30 g de queso parmesano rallado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2313 kJ / 553 kcal
- Białko
- 27.2 g
- Węglowodany
- 42.6 g
- Tłuszcz
- 30.4 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Croquetas de arroz con parmesano
1 Std.
Arroz con azafrán y brocheta kebab (Chelow kabab) - Irán
1 Std. 45 Min
Paletilla de cerdo glaseada a la miel
2 Std. 10 Min
Champiñones empanados con salsa de cabrales
30 Min
Fondue savoyarde
15 Min
Empanadas criollas
3h
Croquetas de arroz con mozarella
40 Min
Tagliatelle de cacao con gorgonzola, pera y nueces
1h 30min
Ñoquis de patata
50 Min
Pie de pollo y setas
45min
Tortilla de arroz
40 Min
Brocheta de carne con salsa Currywrust
30 Min