Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 280 g de harina de repostería
- ½ cucharadita de sal
- 15 g de azúcar
- ½ cucharadita de levadura química en polvo
- 60 g de agua
-
50
g de margarina a temperatura ambiente, en trozos
lub 50 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos - 40 g de manteca de cerdo
Relleno
- 550 - 600 g de ciruelas rojas
- 100 g de azúcar moreno
- 1 cucharadita de canela molida (opcjonalnie)
- 20 g de maicena
Montaje y horneado
- 70 g de mantequilla en trozos pequeños
- 2 - 3 cucharadas de leche (para pincelar la masa)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1587 kJ / 380 kcal
- Białko
- 4.53 g
- Węglowodany
- 49.76 g
- Tłuszcz
- 16.07 g
- Błonnik
- 3.01 g
Alternatywne przepisy
Tarta de ciruelas
1 godz. 5 min
Compota a la antigua
2h 30 min
Tarta de cerezas
2h
Clafouti de cerezas
1h 20 min
Strudel de manzana, arándanos y pistachos con masa filo
45min
Cake de arándanos
1h 30min
Pastafrola de naranja
3h
Pavlova con frutos rojos y coulís de frambuesa
4 Std. 40 Min
Strudel de manzana
1h 20 min
Tarta de manzana y pera
50min
Tarta de manzana americana (Apple pie)
1h
Tarta Selva Negra (schwarzwälder Kirschtorte)
2h 10min