Tarta de ciruelas

Tarta de ciruelas

4.5 15 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
8 raciones

Składniki

Masa
  • 280 g de harina de repostería
  • ½ cucharadita de sal
  • 15 g de azúcar
  • ½ cucharadita de polvo de hornear
  • 60 g de agua
  • 50 g de margarina a temperatura ambiente, en trozos
    50 g de mantequilla, a temperatura ambiente, en trozos
  • 40 g de manteca de cerdo
Relleno
  • 550 - 600 g de ciruelas rojas
  • 100 g de azúcar moreno
  • 1 cucharadita de canela molida (opcjonalnie)
  • 20 g de maicena
Montaje y horneado
  • 70 g de mantequilla en trozos pequeños
  • 2 - 3 cucharadas de leche (para pincelar la masa)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 4.53 g
Kalorie 1587 kJ / 380 kcal
Tłuszcz 16.07 g
Błonnik 3.01 g
Węglowodany 49.76 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...