![Landbrot Backhausart Landbrot Backhausart](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8BF237BA-D2AD-475C-9A07-9D09BD267CBD/Derivates/247B9FC6-1F3F-40F2-83C0-8F2D0E0139FE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g Weizenkörner
- 320 g Wasser, kalt
-
¾
Würfel Hefe (30 g)
lub 3 TL Trockenhefe (12 g) - 200 g Buttermilch
- 150 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 EL Balsamico, dunkel
- 2 TL Salz
- 1 TL Backmalz
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 291 kJ / 70 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Landbrot Backhausart
1 godz. 40 min
Joghurtbrot
2 Std.
Dunkles Landbrot
3h
Sonnenblumenbrot
1 Std. 20 Min
Kürbiskernbrot
3 Std. 30 Min
Vitalbrot
1 Std. 10 Min
Fitnessbrot
1h 45 min
Prötzeler Roggenbrot
1 Std. 20 Min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 Std. 50 Min
Roggenmischbrot
1sa 15 dk
Graubrot
2 Std.
Dinkelbrot
1h 30min