![Prötzeler Roggenbrot Prötzeler Roggenbrot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EB172309-3AB5-4203-81A5-CFDBF0C48374/Derivates/8CAD7347-5682-42F1-894D-81572F24AD4E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Roggen
- 150 g Dinkel
- 300 g Weizenmehl Type 1050
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 2 TL Sauerteig, trocken
- 1 Prise Zucker
- 2 TL Brotgewürz
- 2 TL Salz
- 30 g Apfelessig
- 350 g Wasser, lauwarm
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 418 kJ / 45 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1h 30min
Bauernbrot
2 Std. 20 Min
Dunkles Landbrot
4sa
Dunkles Landbrot
3h
Kartoffel-Gewürz-Brot
1h 30min
Dinkel-Buttermilch-Brot
2sa 30 dk
Sesambrot
2 Std.
Dinkel-Roggen-Brot
1sa 15 dk
Dinkel-Körner-Brot
1h 30min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 Std. 50 Min
Roggenmischbrot
1sa 15 dk
Graubrot
2 Std.