Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Roggen
- 150 g Dinkel
- 300 g Weizenmehl Type 1050
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 2 TL Sauerteig, trocken
- 1 Prise Zucker
- 2 TL Brotgewürz
- 2 TL Salz
- 30 g Apfelessig
- 350 g Wasser, lauwarm
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 418 kJ / 45 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1ωρ. 30 λεπτ.
Sesambrot
2h
Bauernbrot
2h 20 min
Kartoffel-Gewürz-Brot
1ωρ. 30 λεπτ.
Einfaches Mischbrot
3 godz. 40 min
Roggenmischbrot
1 Std. 15 Min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1ωρ. 50 λεπτ.
Dunkles Landbrot
3 Std.
Roggen-Dinkel-Brot
8 godz.
Dinkel-Roggen-Brot
1 Std. 15 Min
Dinkel-Buttermilch-Brot
2 Std. 30 Min
Graubrot
2h