Urządzenia i Akcesoria
Zwiebelbaguettes
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz.
2 Stück
Składniki
-
Zwiebeln halbiert150 g
-
Öl20 g
-
Roggenmehl Type 1150400 g
-
Weizenmehl Type 405 und etwas mehr zum Bearbeiten200 g
-
Wasser und etwas mehr zum Bestreichen300 g
-
Sauerteig flüssig (75 g), z. B. von Seitenbacher1 Pck.
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Salz2 TL
-
Estragon, getrocknet (opcjonalnie)1 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
33 g
Kalorie
4930 kJ /
1177 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
20.1 g
Węglowodany
227 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kürbiskernbrot
3 godz. 30 min
Ciabattabrötchen
1 godz. 50 min
Baguette
3 godz. 45 min
Curry-Zwiebel-Baguette
3 godz.
Ciabatta
3 godz. 45 min
Ciabatta
3 godz. 45 min
Knoblauchbaguettes
2 godz.
Zwiebelbaguettes
16 godz.
Roggenmischbrot
1 godz. 15 min
Schwarzbrot
3 godz.
Gewürzbaguettes
1 godz. 35 min
Graubrot
2 godz.