Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 400 g Weizenkörner
- 100 g Leinsamen
- 1 ½ TL Brotgewürz
- 1 TL Salz
- ½ TL Zucker
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 350 g Wasser, lauwarm
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 439 kJ / 105 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 3.9 g
Alternatywne przepisy
Kürbiskernbrot
3h 30min
Prötzeler Roggenbrot
1h 20min
Sesambrot
2h
Dinkel-Körner-Brot
1 godz. 30 min
Dinkelbrot
1 godz. 30 min
Roggenmischbrot
1h 15min
Fitnessbrot
1h 45min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 Std. 50 Min
Dinkel-Hafer-Brot
1h 10min
Vollwertbrot
2 Std. 20 Min
Dinkel-Roggen-Brot
1h 15min
Dinkel-Buttermilch-Brot
2 godz. 30 min