Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 200 g d'eau tiède
- 400 g de farine de blé
- 125 g de beurre doux, fondu
- 25 g de sucre glace maison, et un peu pour la finition
- 2 œufs
- 1 c. à café rase de sel
- 1 c. à soupe d'extrait de vanille
- 120 g de sucre en grains
- huile d'arachide pour la cuisson
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1147 kJ / 274 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 34.5 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâte à gaufre
1h 30min
Gaufres liégeoises
2 godz.
Flan pâtissier
4 godz. 25 min
Brioche parisienne
24 Std.
Gaufres-cookies aux noisettes
20min
Gaufres de Liège
1h 30min
Ficelles picardes
2 godz.
Beignets au four
2 godz.
Napolitain
73h 40min
Beignets fourrés chocolat ou confiture
6 Std.
Gaufrettes à la vanille
1h 5min
Galette des Rois à la frangipane
2 godz.