Pain au lait façon chinois (Plaisir)

Pain au lait façon chinois (Plaisir)

4.7 615 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
9 portions

Składniki

  • 50 g de beurre coupé en morceaux et un peu pour beurrer
  • 300 g de lait
  • 20 g de levure boulangère fraîche émiettée
    10 g de levure boulangère sèche
  • 20 - 60 g de sucre en poudre
  • 550 g de farine de blé type 55
    550 g de farine à pain
  • 1 ½ c. à café rase de sel
  • 30 g de pralines roses concassées
    30 g de pépites de chocolat
  • 1 œuf légèrement battu pour la dorure

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 2.8 g
Kalorie 1179 kJ / 282 kcal
Tłuszcz 7.4 g
Węglowodany 50.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...