![Pain au lait façon chinois (Plaisir) Pain au lait façon chinois (Plaisir)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/970D8D03-BEA3-4247-B6A3-3563D1588283/Derivates/f64c9f0d-cbb2-4110-9a1a-8f6522b8381e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour beurrer
- 300 g de lait
-
20
g de levure boulangère fraîche, émiettée
lub 10 g de levure boulangère sèche - 20 - 60 g de sucre en poudre
-
550
g de farine de blé, type 55
lub 550 g de farine à pain - 1 ½ c. à café rase de sel
-
30
g de pralines roses, concassées
lub 30 g de pépites de chocolat - 1 œuf, légèrement battu pour la dorure
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1179 kJ / 282 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 50.8 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
Alternatywne przepisy
Roulés briochés au chocolat
2h 40min
Brioche "super bonne"
3ч.
Baguette viennoise
4 godz. 25 min
Brioche de Jeanne
4 godz. 15 min
Pain au lait (Simplicité)
2ч. 20 мин.
Galette des rois à la crème d'amande
1h 15min
Manneles
1ч. 30 мин.
Beignets au four
2ч.
Spritzbredele
25min
Brioche suisse aux pépites de chocolat
6h 15min
Pain cocotte
2ч. 20 мин.
Kringle (Estonie)
2h 40min