Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour beurrer
- 300 g de lait
-
20
g de levure boulangère fraîche, émiettée
lub 10 g de levure boulangère sèche - 20 - 60 g de sucre en poudre
-
550
g de farine de blé, type 55
lub 550 g de farine à pain - 1 ½ c. à café rase de sel
-
30
g de pralines roses, concassées
lub 30 g de pépites de chocolat - 1 œuf, légèrement battu pour la dorure
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1179 kJ / 282 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 50.8 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
Alternatywne przepisy
Manneles
1 Std. 30 Min
Roulés briochés au chocolat
2h 40min
Spritzbredele
25 Min
Napolitain
73 godz. 40 min
Baguette viennoise
4 Std. 25 Min
Pain cocotte
2 Std. 20 Min
Pain au lait (Simplicité)
2 Std. 20 Min
Brioche suisse aux pépites de chocolat
6 godz. 15 min
Brioche "super bonne"
3 Std.
Beignets au four
2 Std.
Gaufres de Liège
1 Std. 30 Min
Brioche de Jeanne
4 Std. 15 Min