Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de lait, et un peu pour la dorure
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 320 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 1 œuf
- 20 g de beurre
- 200 g de sucre en poudre
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 972.8 kJ / 230.1 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 46.6 g
- Tłuszcz
- 2.7 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Roulés briochés au chocolat
2 Std. 40 Min
Baguette express
2 godz. 35 min
Mmmh un doonut !!!
2 godz. 45 min
Spritzbredele
25min
Brioche légère au fromage blanc
4h
Les gaufres de la foire
3 Std.
Pain au lait à la crème vanillée
40min
Pains au lait fourrés (Découverte)
45min
Petits pains au lait au caramel
4h
Pain au lait façon chinois (Plaisir)
2h
Brioche suisse aux pépites de chocolat
6 Std. 15 Min
Gaufres de Liège
1h 30min