![Eclairs comme un Paris-Brest Eclairs comme un Paris-Brest](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/919F4DF9-77C9-42C4-9165-7A1934D15A6B/Derivates/BAD8742C-8C21-4ACE-B36E-2AD1C2EB2E77.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à choux
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 1 c. à café de sel
- 15 g de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs
La crème mousseline
- 250 g de lait
- 2 jaunes d'œufs
- 20 g de sucre en poudre
- 30 g de farine de blé
- 100 g de pâte de pralin
- 75 g de beurre pommade, en morceaux
- 20 g de sucre glace maison
- 60 g d'amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1361.8 kJ / 329.2 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 20.6 g
- Tłuszcz
- 33 g
Alternatywne przepisy
Tarte tropézienne
3h
Crème pâtissière
15min
Paris-brest
3h 10min
Pâte à chou
2h
Bavarois aux fraises
6 Std. 25 Min
Paris-brest en bouchée
2h 35min
Couronne de choux aux fraises
2h 30min
Dacquoise aux framboises
2h
Religieuses craquelin caramel au beurre salé
4 Std.
Chouquettes à la crème pralinée
2 godz. 15 min
Fraisier
12h 45min
Dacquoise
40min