Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de lait demi-écrémé
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 200 g de farine à pain, et un peu pour le plan de travail
- 200 g de farine de blé complet, type 150
- 20 g de miel liquide
- 20 g de beurre, ramolli
- 2 c. à café de sel
- 150 g de muesli
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 864 kJ / 204 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 35.1 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain aux noix
3h 15min
Pain à la farine d'épeautre
4h
Pain au sarrasin et au blé semi-complet
4h
Pain aux figues
4h
Pain au yaourt
1 Std. 50 Min
Pain de seigle
2h 40min
Pain vapeur à l'épeautre
1 godz. 30 min
Pain aux châtaignes
3h 45min
Pain aux graines
5h
Pain aux fruits secs
3h 45min
Pain complet rapide
1 godz. 20 min
Pain au levain
8 godz.