Cannelloni de crêpe à l'orange

Cannelloni de crêpe à l'orange

4.7 10 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

La pâte à crêpe
  • 120 g de farine de blé
  • 70 g de sucre en poudre
  • 3 œufs
  • 200 g de lait demi-écrémé
  • 20 g de beurre fondu, et 1 noisette pour la cuisson
  • 100 g d'eau
La garniture
  • 30 g d'écorces d'orange confite
  • 250 g de ricotta
  • 30 g de mascarpone
  • 30 g de sucre en poudre
  • 1 c. à soupe de Grand Marnier®
Le caramel à l'orange
  • 30 g de sucre en poudre
  • le jus d'une orange

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 12 g
Kalorie 1458 kJ / 346 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 45 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...