Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à crêpe
- 120 g de farine de blé
- 70 g de sucre en poudre
- 3 œufs
- 200 g de lait demi-écrémé
- 20 g de beurre fondu, et 1 noisette pour la cuisson
- 100 g d'eau
La garniture
- 30 g d'écorces d'orange confite
- 250 g de ricotta
- 30 g de mascarpone
- 30 g de sucre en poudre
- 1 c. à soupe de Grand Marnier®
Le caramel à l'orange
- 30 g de sucre en poudre
- le jus d'une orange
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1458 kJ / 346 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Verrines à l'orange
1 Std. 15 Min
Pâté périgourdin
48h
Crème anglaise à l'orange
1 Std.
Cheesecake poireau et saumon fumé
5 Std. 50 Min
Baba à la noix de coco
2h
Biscuits italiens aux fruits secs
35min
Minibûche cerise amarena
40min
Verrine de moules au céleri, crème de lait ribot au curry
1 Std.
Chutney à la cerise
50min
Fontainebleau à la violette
25 Min
Sabayon gratiné aux clémentines
25 Min
Amaretti aux abricots
30min