Wersje kompatybilne
Petits pains aux tomates confites et aux herbes aromatiques
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g d'eau, et un peu pour la cuisson
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 150 g de poivrons rouges marinés, en conserve, égouttés
- 270 g de tomates confites
- 250 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 250 g de farine de blé semi-complet, type 110
- 2 c. à café bombées de sel
- 1 c. à café d'herbes de Provence déshydratées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 667 kJ / 157 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 30.1 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain ciabatta
3h 45min
Pain aux noix
3 Std. 15 Min
Pain au sarrasin et au blé semi-complet
4 Std.
Pain au yaourt
1 Std. 50 Min
Fougasse
2 Std.
Pain express
1 Std. 15 Min
Pain au piment doux
5 Std.
Baguette roulée aux graines
2 godz. 35 min
Pain aux graines
5 Std.
Pain nordique
1 Std.
Ficelle apéro oignon-olive
3 Std.
Fougasse à la tomate et au chorizo
3 Std. 20 Min