Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de comté, coupé en morceaux
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 300 g d'eau, et un peu pour la cuisson
- 250 g de farine de blé, type 55, et un peu pour le plan de travail
- 250 g de farine de blé semi-complet, type 110
- 1 c. à café bombée de sel
- 200 g de lardons fumés, en allumettes
- 1 c. à soupe d'huile neutre, pour huiler
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 919 kJ / 218 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 24.9 g
- Tłuszcz
- 24.9 g
Alternatywne przepisy
Baguette express
2 Std. 35 Min
Miniviennoiseries express
5 godz. 20 min
Baguette viennoise
4h 25min
Baguette tradition et baguette épi
5óra 15p
Baguette roulée aux graines
2 Std. 35 Min
Ficelle apéro oignon-olive
3h
Fougasse à la tomate et au chorizo
3 Std. 20 Min
Ficelles aux lardons et herbes de Provence
2 Std. 50 Min
Ficelles apéro (Plaisir)
1 Std. 15 Min
Brioche "super bonne"
3h
Pain aux pépites de chocolat
3h 10min
Tartinade de chorizo
5min