Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème anglaise
- 90 g de confiseries au caramel, type Carambar (12 carambars env.), préalablement réfrigérés
- 6 œufs, blancs et jaunes séparés
- 500 g de lait
- 20 g de sucre en poudre, à ajuster en fonction des goûts
Les blancs en neige
- 30 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 692 kJ / 165 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
AVRIL - Riz au lait et caramel au chocolat - Nicolas Masse
2h
Sorbet Tagada
12h 25 min
Les croustouilles
20 min
Les palets roses de Jeanne
1h 15min
Iles flottantes
1h
Gâteau au caramel
45 min
Crème dessert à la vanille
3h 40min
Crème glacée au pain d'épices
24h
Délice au Carambar
2h 30min
Œufs au lait aux Carambar
1 godz. 30 min
Pannacottas after eight
5 Std. 35 Min
Crémeux de Carambar
2h 30min