Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème anglaise
- 90 g de confiseries au caramel, type Carambar (12 carambars env.), préalablement réfrigérés
- 6 œufs, blancs et jaunes séparés
- 500 g de lait
- 20 g de sucre en poudre, à ajuster en fonction des goûts
Les blancs en neige
- 30 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 692 kJ / 165 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Les palets roses de Jeanne
1sa 15 dk
Camembert aux fruits secs façon nougat
40min
Mousse au chocolat magique
15 dk
Bouchées de pannacotta de tomates sur biscuits au chorizo
4 Std. 45 Min
Les croustouilles
20min
Œufs au lait aux Carambar
1h 30min
Délice au Carambar
2sa 30 dk
Crémeux de Carambar
2sa 30 dk
Mini-feuilletés d’andouille et pomme, sauce au camembert
1 godz. 25 min
Pannacottas after eight
5 Std. 35 Min
Tartare d'abricots mousse de mascarpone
2 godz. 15 min
Iles flottantes
1sa