Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 œufs
- le jus d'1/2 citron jaune non traité (opcjonalnie)
- 1 c. à soupe de kirsch (opcjonalnie)
- 125 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 125 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de sucre vanillé maison
- 350 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 401 kJ / 95 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schwowebraedele
1h 10min
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2 Std. 45 Min
Bredele à la cannelle
1h
Spritzbredele
25 min
Kougelhopf
2h 55min
Vanille Kipferl
35 Min
Streusel
2h
Bredele à la noisette
1h
Petits biscuits aux agrumes
1h 40min
Manneles
1h 30min
Lunettes à la cannelle et à la confiture
4h 30 min
Etoiles à la cannelle (Allemagne)
1h 30min