Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 260 g d'eau, et un peu pour le petit récipient
-
25
g de levure boulangère fraîche, émiettée
lub 2 c. à café de levure boulangère sèche (Voir "Conseil(s)") - 15 g de sucre en poudre (opcjonalnie)
- 500 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 15 g d'huile d'olive (opcjonalnie)
- 200 g de lardons
- 200 g de comté, coupé en morceaux
- 1 c. à café bombée de sel fin
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1398 kJ / 327 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguette express
2h 35 min
Baguette tradition et baguette épi
5h 15min
Baguette roulée aux graines
2h 35 min
Fougasse (Découverte)
1h
Ficelle apéro oignon-olive
3h
Pain au lait (Simplicité)
2h 20min
Fougasse à la tomate et au chorizo
3h 20min
Petites ficelles aux céréales
2 Std. 45 Min
Ficelles aux lardons et herbes de Provence
2 Std. 50 Min
Biscuits apéritif crème et oignon
1h 30min
Ficelle apéro aux lardons et au comté
3 godz. 45 min
Tartinade de chorizo
5 min