Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 10 g de sucre vanillé maison
- 17 confiseries au caramel, type Carambar
- 1 c. à café de fécule de maïs
- 50 g de lait froid
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1955 kJ / 471 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 32.5 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 0.3 g
Alternatywne przepisy
Mousse au chocolat magique
15 Min
Crème au lait de coco
15 Min
Œufs au lait aux Carambar
1 Std. 30 Min
Mousse au caramel salé
4h 30 min
Délice au Carambar
2h 30min
Crème au praliné
2h 20min
Iles flottantes aux carambars
1h 20min
Verrines choco-caramel-speculoos
3h 40min
Crème à la pâte de speculoos
2h 40min
Pannacottas after eight
5 Std. 35 Min
Mousse au chocolat magique
15 Min
Délice pomme-speculoos
12 godz.