Bavarois poire-chocolat

Bavarois poire-chocolat

4.4 174 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 14 godz. 30 min
10 parts

Składniki

  • de fromage blanc 40 % m.g.
    500 g
Le biscuit
  • œufs entiers (2 entiers et 2 blancs et jaunes séparés)
    4
  • de sel
    1 pincée
  • de sucre en poudre
    100 g
  • de farine de blé
    30 g
  • de cacao en poudre non sucré
    25 g
La mousse de poires
  • de poires au sirop (800 g env. : 450 g de poires et 50 g de sirop), et réserver 1 poire émincée en fines lamelles
    1 boîte
  • d'agar-agar
    1 c. à café
  • de sucre en poudre
    100 g
  • d'extrait naturel de vanille
    1 c. à café
La mousse au chocolat
  • œufs entiers, blancs et jaunes séparés
    3
  • de sel
    1 pincée
  • de sucre en poudre
    40 g
  • de chocolat noir 70% de cacao détaillé en morceaux
    160 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    80 g
  • cacao en poudre pour la finition

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 373.2 kcal / 1560 kJ
Białko 10.1 g
Tłuszcz 17.6 g
Węglowodany 43.6 g
Błonnik 3.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...