Mousse au chocolat et dentelles à l'orange

Mousse au chocolat et dentelles à l'orange

4.5 148 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
4 portions

Składniki

La mousse au chocolat
  • 50 g de sucre en poudre
  • 200 g de chocolat noir 70% de cacao détaillé en morceaux
  • 100 g de crème liquide, 30% m.g. min.
  • 4 jaunes d'œufs
  • 6 blancs d'œufs
Les dentelles à l'orange (une vingtaine environ)
  • 1 orange non traitée
  • 100 g de sucre en poudre
  • 30 g de farine de blé
  • 15 g d'amandes en poudre
  • 50 g de beurre demi-sel mou
  • 40 g d'amandes effilées

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 18 g
Kalorie 3406 kJ / 815 kcal
Tłuszcz 55 g
Błonnik 6 g
Węglowodany 62 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...