Mousse au chocolat et dentelles à l'orange

Mousse au chocolat et dentelles à l'orange

4.5 145 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
4 portions

Składniki

La mousse au chocolat
  • de sucre en poudre
    50 g
  • de chocolat noir 70% de cacao détaillé en morceaux
    200 g
  • de crème liquide, 30% m.g. min.
    100 g
  • jaunes d'œufs
    4
  • blancs d'œufs
    6
Les dentelles à l'orange (une vingtaine environ)
  • orange non traitée
    1
  • de sucre en poudre
    100 g
  • de farine de blé
    30 g
  • d'amandes en poudre
    15 g
  • de beurre demi-sel mou
    50 g
  • d'amandes effilées
    40 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 815 kcal / 3406 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 55 g
Węglowodany 62 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...