Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g pecan nut halves
- 100 g blanched hazelnuts
- 300 g carrots, diced (1 cm)
- 300 g parsnips, peeled, diced (1 cm)
- 200 g butternut squash, peeled, diced (1 cm)
- 2 Tbsp olive oil, plus 30 g and extra for frying
- 180 g cooked, peeled chestnuts
- 80 g bread, torn in pieces
- 100 g Cheddar cheese, cut in pieces (2 cm)
- 3 garlic cloves
- 3 sprigs fresh rosemary, leaves only
- 16 fresh sage leaves
- 200 g red onions, quartered
- 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained, retaining tin (1 x 400 g tin, see tip)
- 240 g tinned lentils, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 2 medium eggs
- 1 tsp dried thyme
- 1 ½ tsp fine sea salt, plus extra to taste
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- 120 g dried cranberries
- 3 Tbsp maple syrup
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2159 kJ / 518 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Sód
- 584 mg
Alternatywne przepisy
Vegetarian Chilli
35 min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40 min
Veggie Wellington
2h
Roasted Parsnip and Chestnut Pâté
2u. 45min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40 min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30 min
Ginger Flapjacks
1h 30min
Vegetable and Chickpea Tagine
50 min
Beetroot and Halloumi Burgers
1h
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45 min
Coconut and Spinach Dahl
50 min
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45 min