Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g onions, quartered
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 3 garlic cloves
- 2 tsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp ground cardamom
- 1 tsp dried chilli flakes
- 1 tsp fine sea salt, plus extra to taste
- 1000 g lamb shoulder meat, boneless, cubed (3-4 cm)
-
30
g ghee
lub olive oil - 1 tsp garam masala
- 60 g tomato purée
- 150 g plain yoghurt, plus extra for serving
- fresh coriander leaves, for serving
- cooked rice, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3304 kJ / 787 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 45 g
Alternatywne przepisy
Chicken Jalfrezi
1 Std.
Chicken and Mushroom Balti
50 Min
Lamb Rogan Josh
1 Std. 45 Min
Beef With Lemon Grass (Kuruma Iraichchi) And Coconut Roti
1 Std. 40 Min
Beef Rendang
2 Std. 30 Min
Sri Lankan Red Beef Curry
1h 35min
Quick Lamb Dhansak
50 Min
Butter Chicken
50 Min
Beef Madras
1 Std. 30 Min
Beef Korma
2 godz. 25 min
Sri Lankan Chicken Curry (Koththu Roti)
1 Std. 5 Min
Chicken Saag
50 Min