Urządzenia i Akcesoria
Lamb Korma
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz.
6 portions
Składniki
-
onions quartered160 g
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)10 g
-
garlic cloves3
-
ground coriander2 tsp
-
ground cumin1 tsp
-
ground cardamom½ tsp
-
fine sea salt plus extra to taste1 tsp
-
dried chilli flakes1 tsp
-
lamb shoulder meat, boneless cubed (3-4 cm)1000 g
-
olive oilghee30 g
-
tomato purée60 g
-
garam masala1 tsp
-
plain yoghurt plus extra for serving150 g
-
cooked rice for serving
-
fresh coriander leaves for serving
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
36 g
Kalorie
3304 kJ /
787 kcal
Tłuszcz
45 g
Węglowodany
58 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Quick Lamb Dhansak
45 Min
Lamb Rogan Josh
1 Std. 45 Min
Chicken Saag
50 Min
Lamb Dopiaza (Lamb and Onion Curry)
6 Std. 30 Min
Sri Lankan Red Beef Curry
1 Std. 35 Min
Chicken Jalfrezi
1 Std.
Butter Chicken
50 Min
Lamb Keema with Peas
1 Std.
Cape Malay Chicken Curry
1 Std.
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1 Std. 15 Min
Pork Vindaloo
4 Std.
Beef Madras
1 Std. 30 Min