Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g onions, quartered
- 160 g carrots, cut in pieces
- 100 g celery stalks, cut in pieces
-
160
g swede, cut in pieces
lub 160 g turnips, cut in pieces - 500 g lamb meat, diced (1 cm)
- 80 g pearl barley, rinsed
- 1000 g vegetable stock
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 2 dried bay leaves
- 100 g frozen green peas
- 1 bunch fresh parsley leaves, chopped (approx. 10-15 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 955 kJ / 228 kcal
- Białko
- 20.2 g
- Węglowodany
- 19.1 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
Alternatywne przepisy
Chicken and Vegetable Soup
1hod. 30min
Luxury Fish Pie with Parmesan and Garlic Sweet Potato Mash
1 Std. 20 Min
Sweet and sour chicken with rice
40 Min
Brodet (Fish stew)
1 Std. 15 Min
Cod Soup with Crispy Bacon and Leeks
45 Min
Haddock, Leek and Stilton Pies
1hod. 30min
Haddock and Potato Traybake with Steamed Vegetables
45 Min
Steamed Chicken Frittata with Vegetable Rice
40 Min
Minted Lamb Casserole with Steamed Vegetables
55min
Smoked Haddock and Cauliflower Bake
55min
Haddock Crumble with Tomatoes and Peppers
45 Min
Chicken and Barley Stew
50min