Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g onions, quartered
- 160 g carrots, cut in pieces (3 cm)
- 100 g celery stalks, cut in pieces (3 cm)
-
160
g swede, cut in pieces (3 cm)
lub 160 g turnips, cut in pieces (3 cm) - 500 g lamb meat, diced (1 cm)
- 80 g pearl barley, rinsed
- 1000 g vegetable stock
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 2 dried bay leaves
- 100 g frozen green peas
- 1 bunch fresh parsley leaves, chopped (approx. 10-15 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1350 kJ / 322.7 kcal
- Białko
- 17.7 g
- Węglowodany
- 21.6 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 435 mg
Alternatywne przepisy
Chicken and Vegetable Soup
1h 30min
Chicken and Barley Stew
50min
Lamb and Green Bean Casserole
1 Std. 10 Min
Versatile Chunky Soup
50min
Beef Stew with Ghoulish Mashed Potato Ghosts
1h 30min
Creamy Mustard Chicken Stew
40min
Tuscan Bean Soup
50min
Spring Chicken Casserole
1h 30min
Double Pea and Chorizo Soup
45min
Spring Vegetable Soup
35min
Lamb and barley soup
50min
Irish stew
1h 30min