
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beef and Beer Stew
- 40 g olive oil
- 600 g stewing steak cubed (2 cm)
- 1 tsp fine sea salt
- 2 pinch ground black pepper
- 150 g onions quartered
- 150 g leeks sliced
- 15 g cornflour
- 250 g water
- 330 g dark beer
- 1 tsp fresh thyme leaves
- 1 Tbsp Worcestershire sauce
-
½
tsp meat stock paste
lub ½ meat stock cube (for 0.5 l)
Pastry and Assembly
- 150 g plain flour
- 65 g unsalted butter cold, diced
- 1 medium egg
- ½ tsp fine sea salt
- 1 egg yolk lightly whisked, for glazing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 647 kcal / 2711 kJ
- Białko
- 39 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Węglowodany
- 36 g
- Błonnik
- 3.3 g